Geschiedenis Stafa Group

De Stafa Group bestaat al sinds 1977. Met de kennis en ervaring opgedaan gedurende die jaren is de Stafa Group een belangrijke speler geworden in de huidige markt van bevestigingsmaterialen. Wij zijn een voorraadhoudende importeur die circa 25.000 artikelen uit voorraad kan leveren. Daarnaast beheren wij zelf ook de voorraden van veel klanten.

In 1977 is het allemaal begonnen onder de naam Standard Fasteners Eindhoven. De jonge oprichters waren ervaren in de branche van bevestigingsmaterialen en besloten niet ver van het centrum van Eindhoven een eigen bedrijf te beginnen. De goede service en kwaliteit, betrouwbare leveringen en concurrerende prijzen zorgden ervoor dat het bedrijf al binnen enkele jaren het oude bedrijfspand in Eindhoven moest verlaten. In 1981 werd een nieuwe, grotere locatie betrokken in Maarheeze. De bedrijfsnaam veranderde in Stafa Holland. Het productgamma groeide gestaag, net zoals het afzetgebied. Hadden de oprichters in 1977 nog Nederland in het vizier, nu rijden wekelijks vrachtauto’s af en aan met onze materialen naar vrijwel alle Europese landen. In 1995 is de interne verpakkingsafdeling op eigen benen komen te staan. Onder de naam Gopak is een verpakkingsspecialist ontstaan met een ultramodern machinepark. Naast Gopak ontstond er nog een ander zusterbedrijf, Neofast. Met Neofast spelen wij in op de wensen van klanten die zonder tussenkomst van andere bedrijven zaken willen doen met producenten van bevestigingsmaterialen.

Vanuit Maarheeze levert Stafa Holland BV haar producten en diensten aan klanten door heel Europa. Veel van onze materialen worden uit Azië geïmporteerd. Mede door de intensievere contacten met de voornamelijk Aziatische fabrieken zijn uiteindelijk eigen kantoren in China en Taiwan opgericht.  De organisatie blijkt succesvol en Stafa Holland BV groeit door. Dit blijkt onder meer uit de opening van een nieuw magazijn in de tweede helft van 2008. In 2012 hebben wij besloten om onze koers te wijzigen. Niet onze manier van werken die blijft onveranderd, maar juist door de krachten van Stafa Holland, Gopak en Neofast te bundelen. Door onder 1 noemer verder te opereren willen wij ons profileren in de markt van bevestigingsmaterialen en nieuwe kansen aangrijpen. De Stafa Group is ontstaan! Stafa Holland zal nu verder gaan onder de naam Stafa Trading, Gopak onder Stafa Assembly en Neofast ziet haar naam wijzigen in Stafa Direct. Bij een nieuwe aanpak hoort natuurlijk ook een nieuwe frisse huisstijl en een nieuwe website. Met deze koerswijziging willen wij de Stafa Group stevig gaan vestigen en hebben wij grote ambities voor de toekomst!
 
In april 2013 is de nieuwbouw van een extra 2.500 m2 productieruimte voor private label packaging aan Den Engelsman in Maarheeze gerealiseerd. Hiermee komt het totale oppervlakte van het Stafa terrein op 15.000m2! Door onder één dak te gaan met Stafa Trading kan er efficiënter en flexibeler gewerkt worden. Stafa Assembly heeft met de bouw van een extra productieruimte het private label verpakken naar een hoger en nog professioneler niveau gebracht. Door te investeren in een nieuw complex en de aanschaf van nieuwe machines kan de productiecapaciteit toenemen.
 
Dus….connect met Stafa en volg ons vanaf nu!