Smile-26-03-2024649901

Nieuwe duurzaamheidsmijlpaal voor Stafa

Stafa blijft zoeken naar duurzame oplossingen om haar eigen directe en indirecte CO2-emissie waar mogelijk te verkleinen.

Met ons Green Team hebben we een duurzaamheidstrategie en -roadmap opgesteld met vele duurzame doelstellingen en dit is er één van welke we in 2024 af wilde kunnen vinken, en dat is nu al gelukt!

Stafa heeft het, samen met onze partner en fabrikant van buis- en vlakke folie AVI Volendam, voor elkaar gekregen om LDPE-folie (Low Density Polyethyleen) in te zetten welke bestaat uit 40% gecertificeerd gerecycled materiaal.

Van vlakke LDPE-folie worden in ons productieproces met machine zakjes gemaakt en direct geautomatiseerd gevuld met bevestigingsmaterialen en andere componenten (kitting). Stafa verpakt op deze manier miljoenen sets per jaar.

Eerder dit jaar zijn we gestart met folie bestaande uit 20% gerecycled materiaal. Maar door veelvuldig testen, afstellen machines en overleg met de fabrikant is het ons gelukt de volgende stap te kunnen zetten.

Deze folie produceren is één maar de folie moet wel verwerkt kunnen worden op onze machines en geschikt zijn voor onze toepassing en producten. Dat vergde ook nog wat uitdagingen maar we zijn er gezamenlijk in geslaagd.

Een mooie nieuwe stap richting het verlagen van de carbon footprint in onze supply chain!

Benieuwd wat Stafa voor uw
organisatie kan betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.